Nederland is nu officieel knettergek geworden

Nu weet ik het zeker,

Serieus, ook Nederland  is nu officieel idioot geworden, zonder enige twijfel

Ik dacht het afgelopen jaar al zo vaak, waar gaat dit over.

Hebben mensen serieus niets beters te doen.

Maar dit slaat echt alles!!  Ik open gisteravond een NOS-melding op mijn tablet en wat staat daar;

De inhoud van dit stuk in een notendop: een of andere Britse dame is van mening dat veel sprookjes geen goed voorbeeld zijn voor kinderen. En dan specifiek voor jongens. Want de prins kust de prinses zonder eerst toestemming te vragen (bij sneeuwwitje ook overigens).

Strekking van het verhaal: sprookjes moeten nu ook verbannen worden. Ok,  eerlijk toegegeven het is geen Nederlandse dame. Dit is dan afkomstig van een Engelse dame. Maar goed de media, zelfs het NOS (die ik toch wat hoger heb zitten dan de gemiddelde media) is van mening dat dit wel voldoende nieuwswaarde heeft om te plaatsen. En ja dat is toch al weer veelzeggend.

Het zal me niet verbazen als er dadelijk ook iemand in Nederland opstaat die zegt: ik vind het discriminerend dat Bassie een blank clown is. Waarom zijn clowns eigenlijk wit geschminkt en zie je eigenlijk bijna nooit een donkere clown. Dat is toch echt een belediging voor blanke mensen. Of dat mannen dadelijk beledigd zijn omdat steeds meer vrouwen ook veel werken. Wij zijn opgevoed met het beeld dat vrouwen voor de kinderen zorgen en ik ben misleid 😊

Kom op mensen hebben jullie serieus geen andere onderwerpen of gespreksstof om je druk over te maken. Zoek een hobby als je echt tijd teveel hebt en niet weet wat te doen, ga helpen in de zorg (daar zijn weet ik hoeveel mensen te kort), doe wat nuttigs.

Zwarte Piet moet een functie worden waarop iedereen kan solliciteren (pfff ben de hele Piet discussie wel een beetje beu sowieso na nu een paar jaar hetzelfde geneuzel). De tegenstanders verpesten het voor kinderen (ja alle kinderen zonder uitzondering) de meest magische en mooie traditie is die ons land rijk is.

Overigens hoor ik vandaag ook op de radio dat voorstanders van dezelfde Piet een school binnendringen waar geen zwarte pieten meer kwamen. Toch ook weinig respectvol en niet echt in gedachten met een kinderfeest. Val kinderen niet lastig met jullie onnozele acties. Waarop de school weer aangifte heeft gedaan bij de politie.

Geen wonder dat de politie te weinig mankracht heeft om bij echte issues in actie te komen. Als ze serieus al dit soort idiote dingen moeten behandelen. Ik ben echt voorstander van de originele traditie. Maar goed ik vind het vooral belangrijk dat we hierin ook goed naar de kinderen luisteren. Het is een KINDER-feest en heel eerlijk ik heb van nog geen kind mogen horen dat die het echt verschrikkelijk vinden dat er ook wat andere gekleurde pieten lopen. Ook de grootste discussies in het belang van kinderen, blijken toch veelal meestal wat meer tussen de oren van de ouders en volwassenen te zitten. Wees eens eerlijk, is je kind nu echt van slag of heb jij even een teleurstelling te verwerken dat de oude vertrouwde gewoonte of wereld er even anders uit ziet nu dan dat het ooit was.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan;

Als er een toekomstig minister met schoenen met bloemetjes op het bordes van de koning staat, toont hij geen respect en duikelt half Nederland over elkaar om er een mening over te hebben.

In de tweede kamer wordt er besproken wat het plasbeleid is van de beveiliging op Schiphol.

En dan de wereldwijde #metoo discussie, als je überhaupt nog van een fatsoenlijke discussie kan spreken. Volgens mij is het voor iedereen zowel man of vrouw overduidelijk dat als iemand nee zegt of STOP en je gaat toch over grenzen heen. Mannen die dat toch doen, ja die moeten aangepakt worden en flink ook. Alleen daarvoor kun je aangifte doen bij de politie.  Schaam jij je voor wat er is gebeurd of vind je dit lastig. Dan ga je naar iemand die je vertrouwt in je familie of vriendenkring of je stapt naar een vertrouwenspersoon of politie. Zoals Katja Schuurman aangaf in haar betoog op RTL Late Night. Er is ook nog zoiets als hoor en wederhoor.  Nu krijgen mensen levenslang in de media terwijl er nog geen politie/rechter of tuchtcommissie aan te pas is gekomen

En dan is er ook nog een of andere knotsgekke psycholoog die met droge ogen durft te beweren dat een klap op je billen voor sommige mensen net zo heftig is als verkrachting of aanranding. Die weet duidelijk niet waar hij over praat. Dan kun je in dit geval beter je mond houden denk. Want dat is pas echt een miskenning van slachtoffers van serieus geweld.

Ja, bepaalde zaken moeten aangepakt worden en flink ook. Maar laten we geen vergelijkingen gaan maken die sowieso niet te vergelijken zijn.

Nog even we gaan zo ver dat een bouwvakker gelijk een proces aan zijn broek heeft als hij een vrouw nafluit, dat een man een klacht een trauma heeft opgelopen doordat zijn vrouw te veel zeurt. En dat we onze kinderen het idee meegeven dat de wereld te conditioneren is zoals je zelf wilt. Mits je maar hard genoeg schreeuwt en lawaai maakt.

Laten we met zijn allen een halt toe roepen aan deze complete waanzin. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die hier genoeg van hebben. Ga eens wat nuttigs doen en echt mensen helpen. En als je je dan toch ergens druk om gaat maken. Doe dat om zaken die echt aandacht verdienen. Zoals de uitermate slecht geregelde geestelijke gezondheidszorg, het gebrek aan echt luisteren naar elkaar. Respect tonen naar andere mensen. En nee dat heeft niets te maken met wat iemand aantrekt of dat mensen van bepaalde tradities houden die jou wellicht wat minder aanspreken

 

Jezelf kunnen zijn

He jij daar, ja jij

Voor mij mag je er zijn zoals je bent en hoe je je nu voelt

 

Niet alleen wanneer je glimlacht, blij bent of succesvol bent

Maar ook als je de diepste dalen of gevoel van falen kent

Want ik begrijp als geen ander, wat dat  met je doet. Op dat moment voelt alleen een luisterend oor gewoon goed.

“Jezelf kunnen zijn” verder lezen